Hormoni i dashurisë

Hormoni i dashurisë

“Hormoni i dashurisë” cilësohet Oksitocina. Ky hormon prodhohet nga lobi i pasëm ihipofizës. Oksitocina lirohet në organizëm kur njerëzit afrohen, fizikisht dhe nëraporte sociale, dhe krijohet ndjesia e familjaritetit ose dyshimit në varësi të mjedisitku...
4 Janar Dita Botërore e Kancerit

4 Janar Dita Botërore e Kancerit

Sëmundja e Kancerit shpesh shkakton depresion dhe nivel të lartë ankthi, cilësia e jetës ndryshon nëmënyrë drastike, si rezultat pacienti ka vështirësi në marrëdhëniet sociale, familjare, shoqërore dhe mëgjerë. Mbajtja e mendimeve tuaja të përqendruara në luftën...