Blog

LAJMET E FUNDIT

 

Këtu mund të gjeni informacione, kuriozitete, artikuj në lidhje me disa tema në lidhje me mirëqenien tonë dhe njerëzimin në përgjithësi

DITA BOTËRORE E SHËNDETIT MENDOR

DITA BOTËRORE E SHËNDETIT MENDOR

Tradicionalisht, në Shqipëri kujdesi i shëndetit mendor është ofruar nga shërbime të centralizuara, të orientuara dhe të përqendruara tek simptomat. Këto shërbime i janë ofruar popullatës sipas një skeme ku dominonin shërbimet me shtretër, kjo jo vetëm në terma të...

Dita kundër parandalimit të vetëvrasjes

Dita kundër parandalimit të vetëvrasjes

  Data 10 shtator është vendosur si Dita Botërore e Parandalimit të Vetëvrasjes. Vetëvrasja është një fjalë e “përshpëritur”, e papërshtatshme për një shoqëri të sjellshme. Familja dhe miqtë shpesh pretendojnë që nuk e dëgjojnë këtë fjalë të frikshme kur...

Çrregullimet Bipolare Dita Ndërkombëtare 30 Mars

Çrregullimet Bipolare Dita Ndërkombëtare 30 Mars

“E vetmja gjë e qëndrueshme e çrregullimit bipolar është paqëndrueshmëria e tij”. Kjo është dëshmia e një vajze që vuan nga ky çrregullimi. Çrregullimet bipolare janë çrregullime të trurit që shkaktojnë ndryshime në gjendjen shpirtërore, energjinë dhe aftësinë për të...

Sindroma Down

Sindroma Down

Sindroma Down nuk është një sëmundje, por një çrregullim kromozomik. Kjo sindromë e shoqëron fetusin që në ngjizje të tij e përgjatë gjithë jetës. Nuk ka një shkaktar shkencërisht të vërtetuar të këtij ndryshimi të kromozomeve në numër. Duke qenë se sindroma Down nuk...

Hormoni i dashurisë

Hormoni i dashurisë

“Hormoni i dashurisë” cilësohet Oksitocina. Ky hormon prodhohet nga lobi i pasëm ihipofizës. Oksitocina lirohet në organizëm kur njerëzit afrohen, fizikisht dhe nëraporte sociale, dhe krijohet ndjesia e familjaritetit ose dyshimit në varësi të mjedisitku...