DITA BOTËRORE E SHËNDETIT MENDOR

DITA BOTËRORE E SHËNDETIT MENDOR

Tradicionalisht, në Shqipëri kujdesi i shëndetit mendor është ofruar nga shërbime të centralizuara, të orientuara dhe të përqendruara tek simptomat. Këto shërbime i janë ofruar popullatës sipas një skeme ku dominonin shërbimet me shtretër, kjo jo vetëm në terma të...
Sindroma Down

Sindroma Down

Sindroma Down nuk është një sëmundje, por një çrregullim kromozomik. Kjo sindromë e shoqëron fetusin që në ngjizje të tij e përgjatë gjithë jetës. Nuk ka një shkaktar shkencërisht të vërtetuar të këtij ndryshimi të kromozomeve në numër. Duke qenë se sindroma Down nuk...
Hormoni i dashurisë

Hormoni i dashurisë

“Hormoni i dashurisë” cilësohet Oksitocina. Ky hormon prodhohet nga lobi i pasëm ihipofizës. Oksitocina lirohet në organizëm kur njerëzit afrohen, fizikisht dhe nëraporte sociale, dhe krijohet ndjesia e familjaritetit ose dyshimit në varësi të mjedisitku...
4 Janar Dita Botërore e Kancerit

4 Janar Dita Botërore e Kancerit

Sëmundja e Kancerit shpesh shkakton depresion dhe nivel të lartë ankthi, cilësia e jetës ndryshon nëmënyrë drastike, si rezultat pacienti ka vështirësi në marrëdhëniet sociale, familjare, shoqërore dhe mëgjerë. Mbajtja e mendimeve tuaja të përqendruara në luftën...
Paisjet teknologjike dhe procesi i të nxënit

Paisjet teknologjike dhe procesi i të nxënit

Me avancimin e teknologjisë është rritur edhe kërkesa e të rinjve për ti poseduar ato. Teknologjia informative ka një ndikim të shumëanshëm në mësimdhënie dhe mësimnxënie, ku shtohen pohimet për ndryshime rrënjësore të procesit mësimor, raportit me nxënësit,...